fbpx

Citronbollar

Saftiga och syrliga bollar med tydlig smak av citron. Aprikoser och russin ger sötma och solrosfrön ger bra mättnad och ett härligt tuggmotstånd. Pricken över i:t är lakritspulvret som ger en perfekt smakkombination med citronen.

Citronbollar med lakrits

40 små bollar
  • 2 dl solrosfrön
  • 100 g aprikoser
  • 50 g russin
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk rivet citronskal från ekologisk citron
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk lakritspulver
  • Kokosflingor att rulla bollarna i

Lägg aprikoser och russin i en skål, häll på vatten så det knappt täcker och blötlägg i en timme. Mixa solrosfröna till grovt mjöl i en mixer och häll upp i en skål. Mixa aprikoser och russin med citronjuice och lite av blötläggningsvattnet. Häll i övriga ingredienser och mixa allt till en smet. Späd med blötläggningsvattnet om det behövs. Smaka av. Kanske behövs mer lakritspulver?! Forma smeten till bollar som du rullar i kokosflingor. Förvara i kylen eller i frysen så har du alltid tillgång till nyttigt godis!