fbpx

Chokladbollar

De här chokladbollarna smakar precis som chokladbollar ska göra, men utan det knastriga sockret. De har en tydlig smak av kokos och havregrynen mättar bra. Bollarna är veganska, laktosfria, nötfria och glutenfria vilket gör de till perfekt go’fika att bjuda många på. Och det bästa är att du kan ta flera stycken!

Bästa chokladbollarna

20 smarriga bollar
  • 2 dl havregryn
  • 7 st färska dadlar
  • 3 msk kokosolja
  • 1⁄2 dl kokosflingor
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk kakao
  • En skvätt kaffe eller vatten Kokosflingor att rulla bollarna i.
Mixa alla ingredienser till en smet. Späd med kaffe eller vatten om smeten blir för smulig. Forma bollar som du rullar i kokos. Förvara i kylen och plocka fram när det är dags för fika. De funkar jättebra att ta med som mellanmål i en burk. Göm några i frysen också så har du alltid ett nyttigare alternativ till fikat.