fbpx

Inspiration

Här samlar vi intressanta artiklar och filmer om coachning och motivation. Söker du inspiration om hur du ska äta och träna så kan du kika på sidan Kost & träning.

Steg 1 - Livshjulet

”Vi börjar med att kartlägga din vardag för att du ska få en tydlig bild av ditt nuläge. En bra metod är att börja med att värdera ett område i taget.”

 

Livshjulet

En övning för att kartlägga hur ditt liv och din vardag ser ut just nu. Övningen ger en bra bild av ditt utgångsläge.

Cirkeln i bilden är indelad i åtta viktiga bitar i livet. Ta ett område i taget och fundera på hur bra det området fungerar i ditt liv just nu. Lägger du tillräckligt med tid och engagemang på den specifika biten?

Gradera varje tårtbit utifrån hur bra det känns. Använd skalan 1-10 där 10 är toppen. Det är viktigt att inte vara låst vid vad som går att förändra och inte. Ofta handlar det om att förändra sina tankar, sitt förhållningssätt och sina beteenden snarare än att ändra på de yttre förutsättningarna.

Drivkraften bakom övervikt

”Att hitta pusselbitarna är en del i en livsstilsförändring. Men att förstå känslorna och drivkraften bakom beteendet, det behöver man hjälp med.”

 

Våga må bra - med motivation, kost och träning

” Varför har vi gjort den här kursen, Våga må bra?”

”Jo, för att vi skulle behövt en sån här kurs när vi hade våra utmaningar i livet.”

 

Dags för en utmaning!

”Vi utmanar dig att skriva ner de tre viktigaste sakerna du behöver göra för att nå ditt mål med dagen, veckan eller till sommaren.”

 

Nu behöver vi ha tålamod...

”Med tanke på att det tar 10-12 veckor att etablera en ny vana är det ett bra läge att börja nu om du vill nå ditt delmål till sommaren.”

 

Inspirationsbrev

Tänka om och tänka nytt

2020-04-28

Den här våren får vi verkligen träna på att tänka om och tänka nytt. Vi på Wabani har börjat med telefoncoachning utöver vår coachning på Salve Hälsocenter, ett bra alternativ till fysiska möten. Vi har fått jättefin respons från våra kunder!

”Jag har fått/fortsätter att få enormt stöd i en period när jag ”the hard way” tvingats att göra en förändringsresa. Karin har genom att ställa kritiska frågor, erbjuda verktyg och hemuppgifter möjliggjort för mig att göra jobbet att förändras på ett hållbart och kontrollerat sätt i lagom takt. Coachningen har hjälpt mig att ta tag i mitt liv på ett konstruktivt sätt, och jag mår mycket bättre. I dessa tider av Corona har vi även testat att ha coachning via telefon. Det fungerade alldeles utmärkt.” Ulla i Stockholm

Läs hela brevet här!

Tiden före och efter corona

2020-03-23

Pandemin rasar som en storm genom samhället. Det är krishantering, informationsspridning och många svåra beslut som ska tas. Många jobbar hårt just nu, inte minst våra hjältar på landets alla sjukhus.  Många av oss kan dock inte göra någonting åt situationen mer än att sitta lugnt i båten, hålla oss uppdaterade och följa de riktlinjer som ges. Inställda resor och avbokade möten ger oss tid att reflektera.

Stanna upp några minuter och fundera på hur du vill att ditt liv ska se ut efter pandemin. Vill du återgå till samma vardag som du hade tidigare? Om inte, är det en bra tid att göra justeringar nu. Vad är viktigt för dig och vad blir du glad av? Svaren blir vägledande när du väljer hur du ska använda din tid. Passa på att etablera en ny vana nu så har du goda förutsättningar att kunna fortsätta med den även när allt rullar på som vanligt igen.

Läs hela brevet här!

Artiklar och inspiration

Här samlar vi länkar till andra inspiratörer som vi uppskattar och som gärna delar med sig av sin kunskap. Dela gärna Wabanis texter vidare! Sharing is caring!

Prenumerera på våra inspirationsbrev!

Fyll i din e-postadress för att få tips och råd om hur du kan växa och få ökad motivation i din vardag. Du får filmer, artiklar och information om coachning, kurser, kost och träning. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.