fbpx

Pumpasoppa

En supergod pumpasoppa med hetta från chili, vitlök och ingefära. Kokosmjölken gör soppan krämig och len. Extra nyttigt blir det med röda linser som ger bra protein.

Pumpasoppa

6 rejäla portioner
  • 2 dl röda linser
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • Ca 1 kg pumpa (skalad)
  • ½ liter kokosmjölk
  • Vatten
  • Pressad citron
  • Färsk ingefära
  • Salt och peppar
  • Rostade frön och persilja att toppa soppan med

Skölj och koka linserna enligt förpackningen och häll bort kokvattnet. (Det går att koka linserna i soppan också men det är snällare för magen att koka dem separat.) Skala och hacka löken och fräs i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt vitlök, sambal oelek, tomatpuré, palsternacka, morot och grönsaksbuljong och fräs lite till. Skär pumpan i bitar och lägg ner i grytan. Tillsätt kokosmjölk och vatten tills det nästan täcker pumpabitarna. Rör om och låt koka tills allting är mjukt, ca 20 minuter. Tillsätt några skivor ingefära, en skvätt pressad citron och de kokta linserna. Mixa allt med stavmixer i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med rostade solrosfrön och pumpakärnor och gärna persilja. Njut!